Anunt in atentia furnizorilor de Educatie Medicala Continua acreditati de Colegiul Medicilor din Romania

 

Suntem siliti sa reamintim despre publicarea in MO al Romaniei, nr. 112/27.02.2013, a Deciziei nr. 1/2013 a CN al CMR, urmare numarului neasteptat de mare de disfunctionalitati aparute in aplicarea acesteia. Ca urmare a unor experiente extrem de neplacute, intervenite dupa data de 1.04.2013, avem rugamintea catre dumneavoastra, de a trata cu maxima seriozitate traducerea in fapt a noilor prevederi legale, luand in considerare cele ce urmeaza:

Va rugam sa aveti amabilitatea de a analiza in amanunt noile reglementari si, de a le acorda importanta cuvenita.
Perioada de ‘’toleranta’’ la neconformitate cu prevederile Deciziei 1/2013, incheiata la data de 1 Aprilie 2013, se extinde pana la data de 1 Mai 2013. Ne referim aici la:

depunerea cererilor de creditare, obligatoriu cu 30 zile inainte de data evenimentului educational,
completarea integrala a cererii de creditare, Anexa 3 din Decizia 1/2013, nu a celor din Decizia nr. 2/2009, inclusiv a Anexei 6, indiferent de tipul manifestarii. Precizarile din anexa 6, privind numarul de cursanti, se refera numai la cursuri, nu si la celelalte tipuri de manifestari.
achitarea taxei de creditare potrivit art. 25, Anexa 1 din Decizie. simultan cu depunerea cererii de creditare

Incepand cu data de 1.05.2013 orice solicitare neconforma nu va mai beneficia de intelegere pe cale de consecinta, creditarea fiind iremediabil respinsa.
Colegiile teritoriale au obligatia de a nu accepta, de la prezentare, nicio solicitare depusa de furnizorii acreditati de CMR, care nu se incadreaza in aceste rigori si, mai ales, sa nu mai trimita aceste solicitari catre CMR.
Colegiile teritoriale nu vor incasa taxa de certificare pentru evenimentele care nu se incadreaza in parametrii legali si, care, de drept, trebuie respinse.

Orice nelamurire legata de procedura trebuie documentata anterior luarii unei hotarari ce poate afecta, atat procedura legala de creditare, cat si imaginea CMR.

Recomandări: