Geriatric Medicine Symposia

,,Ana Aslan” International Academy of Aging organizeaza in perioada 21-22 octombrie, Hotel Novotel din Bucuresti simpozionul The Geriatric Medicine Symposia – BRAIN AGING Hot Topics 2010. Bucuresti. Simpozionul este creditat cu 12 ore CMEs. Lucrarile vor fi sustinute de experti internationali in Medicina Longevitatii si a Imbatranirii Cerebrale: Prof. Ezio Giacobini, Prof. Amos Korczyn, Prof. Luiza Spiru, Prof. Delia Podea, Prof. Valer Donca, Prof. Magda Tsolaki, Dr. Pieter Jelle Visser etc. Grupul tinta este format din medici specialisti (Geriatri, Neurologi, Psihiatri, Psiho-Geriatri), Medici de Familie, grupuri cu interes in domeniu (Rezidenti, Asistenti medicali, Psihologi si Coordonatori de programe).
In cadrul acestui eveniment, se va lansa si proiectul european ,,Instruire in noile tehnologii medicale si perfectionare pentru medicii si asistentii medicali din ambulatorii de specialitate si spitale in Brain-Aging’’, un proiect national strategic, prin care se vor dezvolta competente în domeniul îmbătrânirii cerebrale în şase specialităti medicale (medicina imagistică, moleculară, neurologie, psihiatrie, geriatrie şi medicină de familie). În cadrul acestui proiect, un numar de 1.220 de medici si 1.600 de asistenti se vor
specializa in domeniul prevenirii si diagnosticarii îmbătrânirii cerebrale. Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani, in 8 centre regionale: Cluj, Iasi, Ramnicu Valcea, Constanta, Pitesti, Timisoara, Brasov, Bucuresti.
Durata de implementarea proiectului este de 36 luni.
Proiectul este implementat de către Fundatia Ana Aslan International, in calitate de Beneficiar, si de catre Colegiul Medicilor din Romania si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMMR) in calitate de Parteneri. Proiectul se desfasoara în cele 8 Regiuni de dezvoltare ale României: Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia Vest.
Proiectul contribuie la dezvoltarea capitalului uman in sectorul medical, cu implicatii pozitive in toate celelalte aspecte ale dezvoltarii nationale raspunzand astfel obiectivului general al POS DRU 2007-2013 privind dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.
Printre obiectivele generale ale proiectului se numără: formarea profesionala de specialitate pentru personalul medical la nivel national in vederea insusirii de practici si aplicarii noilor tehnologii in imbatranirea cerebrala (brain aging) si crearea unei retele de specialisti in medicina brain-aging prin promovarea parteneriatului intre institutii romanesti in sprijinul transferului de expertiza medicala in arii de specialitate corelative domeniului reprezentat de imbatranirea cerebrala (brain-aging).
Structura formarii profesionale este :
• grupe de 25 de medici respectiv 20 de asistenti impartite in 3-4 serii, corespunzator numarului cursantilor din fiecare regiune.
• pentru medici – Modulul teoretic cu durata de 30 de ore si  Modul aplicativ comun pentru toate specialitatile cu durata de 12  ore
• pentru asistenti – Modulul teoretic cu durata de 30 de ore si Modul aplicativ comun pentru toate specialitatile cu durata de 12  ore
• 100 de medicii si asistente medicale cu activitate in laborator (incluzand medicina moleculara) instruiti in utilizarea noilor tehnologii medicale cu aplicabilitate in brain-aging. 120 de ore de instruire (30 ore pentru fiecare serie).
Mai multe detalii pe www.brainaging.ro.

Recomandări: