Concluziile intalnirii dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Coalitia Profesionistilor din Sanatate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, s-au întâlnit astăzi, 23 octombrie 2013, cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

În urma discuţiilor referitoare la tema salarizării personalului care activează în sistemul sanitar, părţile au convenit găsirea de soluţii prin revizuirea actualei legi de salarizare unitară.
În data de 28 octombrie 2013, un grup de lucru format din reprezentanţi ai  Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Coaliţiei Reprezentanţilor din Sănătate, va face o evaluare în ceea ce priveşte revizuirea grilelor de salarizare a personalului care activează în sistemul sanitar, astfel încât să fie incluse şi categoriile de personal conexe (de exemplu biochimişti, psihologici, laboranţi etc).
Pe 31 octombrie 2013, în momentul în care vor exista datele macroeconomice pe care se va construi bugetul anului 2014, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate se vor reîntâlni cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru salarizarea personalului din sistemul sanitar.

Referitor la cresterea veniturilor medicilor rezidenţi, părţile au convenit ca soluţie completarea veniturilor acestora cu burse de studiu oferite de Ministerul Educaţiei. Urmează ca discuţia să fie reluată la sfârşitul lunii octombrie, când vor exista toate datele macroeconomice privind construcţia bugetului pe anul 2014. 
Ministerul Sănătăţii îşi reafirmă disponibilitatea de dialog continuu şi parteneriat, considerând că aceasta este calea optimă pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru sistemul sanitar.

Recomandări:

X