Informatii despre rectificarea bugetara

Finanţarea Sănătăţii este prioritară pentru Guvernul USL. Sumele alocate la rectificarea bugetară aprobată ieri, 30 iulie 2013, în şedinţă de Guvern, răspund în mare parte priorităților de finanțare ale Ministerului Sănătății.

Astfel, 72 de milioane lei reprezintă credite de angajament care vor putea asigura până la finalul anului 2013funcționarea programelor gestionate direct de către minister: HIV/SIDA, transplant și programul de imunizare, respectiv achiziţionarea vaccinului pneumococic.

De asemenea, Ministerul Sănătății a obținut alocarea a 90 de milioane de lei necesare pentru continuarea programului de reabilitare a maternităţilor, proiect finanțat de Banca Mondială, BEI și BERD.

În total, Guvernul USL a alocat întregului sistemul sanitar 1,07 miliarde lei, fonduri care vor fi direcţionate în cea mai mare parte către CNAS pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale.

„Prin această rectificare, Guvernul demonstrează încă o dată că doreşte să îşi ţină promisiunile faţă de cetăţeni şi să acţioneze cu responsabilitate. Ţin să mulţumesc pe această cale Guvernului şi, în primul rând, premierului României, domnul Victor Ponta, pentru că a înţeles perfect situaţia dificilă în care se află sistemul sanitar şi necesitatea suplimentării fondurilor pentru ca pacienţii să nu mai aibă de suferit”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Recomandări: