Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat astazi cu reprezentantii medicilor de familie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi cu conducerea CNAS.

Printre temele abordate s-a numărat şi distribuţia cardului naţional de sănătate.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi-a exprimat dorinţa de a lucra împreună cu CNAS şi MS în tot ceea ce înseamnă activitate profesională şi debirocratizare. Ministrul Sănătăţii  i-a asigurat pe toţi participanţii la discuţie de necesitatea finalizării acestui obiectiv important pentru sistemul sanitar românesc.

În urma întâlnirii, conducerea MS împreună cu SNMF şi CNAS au convenit mai multe soluţii posibile:

Distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi.

De asemenea, MS, CNAS şi SNMF au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.

În urma discuţiei, s-a stabilit ca până săptămâna viitoare, reprezentanţii SNMF să înainteze CNAS şi MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru şi din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificări legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie supuse transparenţei decizionale.

Recomandări:

X