Fonduri nerambursabile pentru modernizarea cabinetelor medicale individuale

 Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării anunţă faptul că urmare a modificărilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 (PNDR) a fost prioritizată susţinerea serviciilor medicale în spaţiul rural românesc.

Prin intermediul 312 „Sprijin pentru  crearea  şi  dezvoltarea  de microîntreprinderi” din cadrul PNDR, se acordă sprijin public nerambursabil pentru investiţii în modernizarea cabinetelor medicale individuale  constituite in baza Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998  privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, cu modificările şi completările ulterioare. Sprijinul public nerambursabil, în acest caz, este de maxim 50.000 Euro/proiect iar intensitatea sprijinului public nu va depăşi 70% din valoarea totală eligibilă a proiectului (minim 30% va fi contribuţia privată a solicitantului)

De asemenea, prin măsura 312 se acordă sprijin pentru investiţii în unităţile medico-sanitare cu personalitate juridică înfiinţate potrivit prevederilor Legii 31/1990 privind societăţile comerciale  republicată, cu completările ulterioare, cu condiţia ca acestea să se încadreze în categoria de    microîntreprinderi, caz în care sunt susţinute, inclusiv, investiţiile privind constructia unităţii. Sprijinul public nerambursabil este de maxim 200.000 Euro/proiect, iar intensitatea sprijinului public nu va depăşi  70% din valoarea totală eligibilă a proiectului (minim 30 % va fi contribuţia privată a solicitantului).

Aria de aplicare a măsurii 312 este reprezentată de spaţiul rural, definit conform Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, ca fiind comunele cu satele componente.

Conform calendarului sesiunilor de depunere a proiectelor, sesiunea aferentă măsurii 312 se va desfăşura în perioada 1-31 august 2012, iar documenlele necesare pregătirii proiectelor pot fi consultate pe site-ul www.apdrp.ro

Recomandări:

X