Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

Comentariile sunt închise pentru Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, doamna Profesor Dr Maria Dorobanţu, au susţinut astăzi, 18 mai 2013, o declaraţie de presă cu privire la Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale.

“Atât publicul larg, cât şi pacientul hipertensiv trebuie să fie conştient de riscurile şi consecinţele acestei afecţiuni. Se impune adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi verificarea regulată a tensiunii arteriale pentru a putea preveni apariţia hipertensiunii”, a arătat prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

Prof Dr Maria Dorobanţu a subliniat importanţa prevenţiei în ceea ce priveşte controlul periodic al tensiunii, subliniind faptul că, în cursul zilei de ieri, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, peste 600 de bucureşteni, cu vârste cuprinse între 19-70 de ani şi-au testat valorile tensiunii arteriale la corturile amplasate în curtea Spitalului Clinic Colţea.

“Hipertensiunea arterială este una dintre principalele patologii cu care se confrunta cetăţenii români, iar acest lucru a fost descoperit şi în rezultatele PNESSP. 32% din persoanele participante în Program sunt hipertensive, eu însumi fiind un hipertensiv de mulţi ani, chiar şi cu unele complicaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat în cadrul declaraţiei de presă că există beneficii sociale şi economice semnificative atunci când depistarea hipertensiunii se face precoce, se utilizează medicaţia adecvată şi se monitorizează ulterior de către medicul curant.

Ministrul Eugen Nicolăescu a amintit faptul că o persoană hipertensivă are un risc de aproximativ 7 ori mai mare de a dezvolta o boală cardio-vasculară, conform rezultatelor Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate.

“Ce trebuie precizat în legătură cu toate aceste boli este faptul că ele pot fi prevenite. Dacă riscul este depistat la timp şi se iau măsuri nu se ajunge la boală. De aceea, mesajul meu către cetăţeni este să devină responsabili pentru propria sănătate şi să-şi verifice periodic tensiunea arterială”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii.

Back to Top