In perioada urmatoare, o serie de medicamente oncologice ieftine vor fi achizitionate de SC Antibiotice Iasi si SC Unifarm SA

In perioada urmatoare, o serie de medicamente oncologice ieftine vor fi achizitionate de SC Antibiotice Iasi si SC Unifarm SA

Comentariile sunt închise pentru In perioada urmatoare, o serie de medicamente oncologice ieftine vor fi achizitionate de SC Antibiotice Iasi si SC Unifarm SA

27 substanţe active care se regăsesc în medicamente utilizate pentru tratamentul unor afecţiuni oncologice vor fi achiziţionate, în perioada următoare, de către SC Antibiotice Iaşi SA şi SC Unifarm SA, prin proceduri speciale.

Aceste 27 de substanţe active identificate, care se regăsesc în mai multe produse medicamentoase, facparte din protocoalele terapeutice oncologice, dar au un prețfoarte mic și nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor, creînd difuncţionalităţi în asigurarea schemelor de tratament.

Ministerului Sănătăţii a finalizat necesarul, pentru un an, a acestor produse ieftine, care nu se găsesc pe piaţa românească.

Datele au fost raportate direcţiilor de sănătate publică de către toate unităţile sanitare şi institutele naţionale specializate sau care au secţii unde sunt trataţi pacienţi cu afecţiuni oncologice.

În baza solicitărilor asumate de către unităţile sanitare, cele două societăţi comerciale vor demara procedurile speciale de achiziţie şi vor încheia contracte de furnizare cu fiecare unitate medicală în parte.

La nivel naţional, din aproximativ 1 400 000 comprimate sau flacoane cu soluţii injectabile necesare, cele mai solicitate sunt substanţele utilizate în tratamentul tulburărilor acute sau cronice care răspund la tratament anti-inflamator şi imunosupresor ca, de exemplu, dexamethasone (406 924 flacoane de diverse cantităţi).

Solicitări semnificative sunt şi pentru comprimate utilizate în tratamentul leucemiilor, ca de exemplu mercaptopurinum (135 000 comprimate), pentru substanţe utilizate în tratamentul tumorilor solide în stadiu avansat, boala Hodgkin ca de exemplu ciclofosfamida (129 291 flacoane) sau pentru soluţii necesare în tratamentul cancerului de sân cum este cazul methotrexanum (120 117 flacoane).

Back to Top