Intalnire ministrul Sanatatii -asociatii de pacienti

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi: Asociatia SANO-HEP Romania, Alianta pentru Sanatate din Romania (APSR), Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (C.O.P.A.C.), Asociatia pentru Protectia Pacientilor (APP), Asociatia Transplantatilor din Romania “Astranrom”, Asociatia Transplantatilor de ficat din Romania “LiverTrans” si Asociatia Antiparkinson Romania.

În cadrul întâlnirii au fost abordate cele mai importante probleme cu care se confruntă pacienţii, dar şi obiectivele pe care echipa ministerului le urmăreşte în mandatul 2013-2016.

Scopul întâlnirii a fost acela de a pune bazele unei colaborări viitoare pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar. Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentantii asociaţiilor de pacienţi că uşa cabinetului său le este deschisa şi că vor avea loc întâlniri periodice pentru o mai bună rezolvare a problemelor pacientilor.

În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii a reiterat ideea unor programe de sănătate de prevenţie realiste, care să producă efectele aşteptate în timp.

La finalul întrevederii, ministrul Sănătăţii le-a transmis acestora că îşi doreşte transparenţă şi un dialog continuu cu toţi factorii interesaţi. De asemenea, reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi sunt aşteptaţi cu propunerile lor pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar în beneficiul cetăţenilor.

One thought on “Intalnire ministrul Sanatatii -asociatii de pacienti

  1. ca pacient cu probleme cronice ii transmit domnului ministru ca ar trebui sa mai insiste atat la nivel national cat si la nivel european ,ca sa avem acces mai mare la transplanturi sa nu mai fim nevoiti sa stam ani intregi pe o lista de asteptare.

Comments are closed.

Recomandări: