Colegiul Medicilor din România susține inițiativele legislative privind recunoașterea ca vechime în muncă a timpului prestat în gărzi

Colegiul Medicilor din România, începând din urmă cu câteva luni, a avut contacte directe cu grupul de inițiativă al medicilor care solicită pensionare anticipată prin recunoaștere ca vechime în muncă a timpului prestat în gărzi. Cunoaștem că există două amendamente pe acest subiect, depuse de  parlamentari.

Este de notorietate faptul că am susținut în mod oficial în fața legislativului aceste inițiative.

Pe agenda președintelui CMR, astăzi criticat de unii pentru pasivitate, s-au aflat și se află discuții cu senatori și deputați. În urma acestor discuții am aflat că solicitările cuprinse în amendamente ridică probleme de tehnică legislativă care nu intră în atribuțiile Colegiului Medicilor din România. Și, cel mai important, am înțeles că există dorința politică de a recunoaște valabilitatea revendicărilor grupului de inițiativă al medicilor.

Vă asigurăm că atât instituția colegiului cât și președintele personal nu au abandonat demersurile și le vor sprijini în continuare prin mijloace legale.

Recomandări:

X