Prof. Vasile Astarastoae la London School of Economics

Prof. Vasile Astărăstoae, presedintele Colegiului Medicilor din România şi rectorul Universităţii de Medicină şi Familie „Gr.T. Popa” a fost invitat de London School of Economics si a sustinut marti, 20 martie 2012 o prezentare la conferinta cu tema “Ne îndreptăm spre o politică globală în sănătate? Celebrarea a 25 de ani de cercetare si predare a disciplinei politici în sănătate”. 

London School of Economics and Political Science (cunoscută sub denumirea informală London School of Economics) a fost fondată în 1895 de Societatea Fabian din care făcea parte si George Bernard Shaw. În 1900, LSE a fuzionat cu Universitatea din Londra.
London Sschool of Economics are aproximativ 8700 de studenti, 1300 de cadre didactice si un buget de 220 milioane de lire sterline în 2009 ( din care 23 milioane lire provenind din granturi de cercetare). London School of Economics este organizată în 25 de departamente academice si 15 centre de cercetare. Este clasaficată pe locul I în lume în domeniul economic pe toate clasificările internaţionale.
15 laureaţi ai Premiului Nobel, dintre care 11 în economie sunt absolvenţi ai London School of Economics.
Printre  personalitătile care au sustinut conferinte la London School of Economics se numără Kofi Anan, Bill Clinton, Nelson Mandela, John Major, George Soros,  Javier Solana.
“Sunt onorat că am fost invitat de către organizatori la de această invitatie . Fără falsă modestie, este o recunoaştere a unei activităţi profesionale care te susţine în a continua chiar şi în, momente grele drumul pe care ai mers”, a declarat prof. Dr. Vasile Astărăstoae.

Recomandări:

X