Vlad Tica, vicepresedinte al CMR, ales membru EBCOG

Prof. dr. Vlad Tica, vicepreședintele Colegiului Medicilor din România a fost ales la sfârșitul săptămânii trecute ca Membru Executiv în Biroul Bordului European și Colegiului de Obstetrică și Ginecologie (EBCOG), secțiune a Uniunii Europene a Medicilor Specialiști (UEMS).

“Pentru Colegiul Medicilor din România este extrem de important să fie membru activ al acestei organizații pentru că ea reprezintă nivelul coordonator al specialității de Obstetrică Ginecologie la nivel european și este o secțiune a UEMS, din care CMR este membru activ. Este, de asemenea, important şi util din punct de vedere al Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România. UEMS coordonează formarea profesională în timpul rezidențiatului și după rezidențiat, educaţia (dezvoltarea) profesională continuă, organizează pregătirea de formatori, supraveghează și observă la nivelul demografiei medicale inter-state și în interiorul specialităţii și este un interlocutor din punctul de vedere al acestei specialități cu oficialii europeni. De asemenea, EBCOG reprezintă interlocutorul regional al structurilor profesionale mondiale și promovează standardele de conduită în specialitate pentru siguranța femeilor”, a declarat prof. dr. Vlad Tica.
Președintele proaspăt ales al organizației este din Italia, trezorierul este din Danermarca, iar membrii Biroului Executiv din Norvegia, Grecia, Estonia și România.
EBCOG și-a început activitatea în 1996 în urma unei fuziuni între Bordul European de Ginecologie și Obstetrică și Colegiul de Obstetrică și Ginecologie.
Obiectivul organizației este de a îmbunătăți sănătatea femeilor și a copiilor și de a promova cele mai bune standarde profesionale în obstetrică-ginecologie din toate țările membre.
EBCOG numără în prezent 39 de țări membre.
Biroul de presă

Recomandări:

X