Mesaj de condoleante – trecerea in vesnicie a Prof. Dr. Jorg Dietrich Hoppe

10.11.2011

Colegiul Medicilor din România a aflat cu durere de trecerea în veșnicie a Prof. Dr. Jorg Dietrich Hoppe, care s-a stins din viata pe data de 7 noiembrie 2011, la vârsta de 71 de ani.
Prof. Dr. Jorg Dietrich Hoppe a fost președintele Camerei Federative a Medicilor din Germania și un bun prieten al medicilor din România, încă de la înființarea Colegiului Medicilor din România.

 

Domnia sa a sprijinit fondarea organizației profesionale a medicilor din România, fiindu-ne mereu alături în demersurile pe care instituția noastra le-a întreprins de-a lungul timpului.
Prof. Hoppe a fost un președinte respectat și o persoana excepționala – sinceritatea și caracterul său integru ne vor lipsi mereu.
Prof. Hoppe a fost membru în Biroul Asociației Medicale Germane din 1975, a fost ales vicepreședinte în 1991, după care a fost ales președinte în 1999.
A fost succedat în această funcție în luna iunie a acestui an de către dr. Frank Ulrich Montgomery, care, într-un ultim omagiu a declarat: “Într-un mediu politic, confruntat zi de zi cu probleme legate de bani, putere şi interes personal, Prof. Hoppe a păstrat întotdeauna integritatea lui ca medic dar și umanitatea lui.”
De-a lungul anilor, Prof. Hoppe a jucat un important rol în construirea reputaţiei profesiei medicale în Germania. Domnia sa a luptat împotriva rezistenţei politice de a iniţia discuţii publice, cea mai recenta problema privind rationalizarea si stabilirea prioritatilor in medicina.
Deși s-a format ca specialist în patologie, Prof. Hoppe a făcut din etica medicală o mare pasiune. El a reprezentat întotdeauna punctul de vedere al profesiei medicale, cu profunde cunoștințe și rațiune.
Ne vom aminti de profesorul Hoppe în special pentru inteligența sa și pentru spiritul său, precum și pentru pasiunea și persistența cu care a apărat interesele pacienților și a medicilor deopotrivă. Gândurile noastre sunt alături de familia sa precum și de Camera Federativă a Medicilor din Germania, în aceste momente de adânca tristețe.

Dumnezeu să îl odihnească!

Biroul Executiv al Colegiul Medicilor din România

Recomandări: