Ministerul Sanatatii sprijina autoritatile locale cu documente pentru construirea de spitale

Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia autorităţilor locale din mai multe judeţe documente în valoare de 40.000.000 lei necesare pentru demararea construcţiei spitalelor judeţene.

 

 

Ministrul Cseke Attila a cerut, miercuri, autorităţilor locale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Constanţa să analizeze propunerea de a beneficia, gratuit, de o serie de documente, în eventualitatea în care au ca obiectiv demararea construirii de unităţi sanitare publice în aria administrativ-teritorială pe care o conduc.

''Vrem să sprijinim autorităţile locale care doresc să se implice în sistemul sanitar. Este păcat să pierdem materialele pe care le-am realizat în perioada în care ministerul avea ca obiectiv construirea de spitale judeţene de urgenţă. Autorităţile locale pot valorifica documentele dacă doresc să construiască unităţi sanitare prin proiecte de parteneriat public-privat sau din fonduri disponibile la nivelul autorităţilor. Vom pune la dispoziţie gratuit documentele de care au nevoie'', a declarat ministrul sănătăţii.

Documentele care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor locale sunt studii de prefezabilitate ale spitalelor judeţene de urgenţă, studii de fezabilitate, ghid cu directive arhitecturale şi inginereşti necesare construirii unui spital judeţean de urgenţă, proiect Tehnic Master pentru Proiect Tehnic Spital Judeţean de Urgenţă, avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice şi Locuinţe, avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

AGERPRES

Recomandări:

X