Peste 100 de cadre medicale vor sa plece in strainatate

Peste 100 de cadre medicale din judeţul Botoşani şi-au manifestat intenţia de a pleca la muncă în străinătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie. Potrivit acestuia, cererile vin atâţt din partea personalului medical cu studii medii, cât şi din partea celui cu studii superioare.
Numărul celor interesaţi să renunţe la locurile de muncă în sistemul sanitar din Botoşani a crescut semnificativ în urma adoptării măsurilor de reducere a salariilor în sistemul bugetar.


'Această perioadă dificilă va duce practic la concretizarea solicitărilor existente deja pentru cadrele medii, dar şi pentru medici, de a pleca în special în ţările din Uniunea Europeană. Cele mai multe cereri vin din partea asistenţilor medicali- soţ şi soţie- angajaţi în cheltuieli deosebite, rate în bănci, copii la şcoală şi care nu fac faţă cu retribuţia existentă în sistemul bugetar', a afirmat Apetroaie.

Cei care doresc să plece la muncă în străinătate solicită, de regulă, aprobarea unui concediu fără plată, care îi siguranţa că postul său va fi disponibil la revenirea în ţară.

Recomandări: