Politici si Mecanisme de Business in Sistemul de Sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est

Image09.09.2007 A doua editie a conferintei internationale Politici si Mecanisme de Business in Sistemul de Sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est va fi organizata de Forum Invest la Hotelul Hilton din Capitala in perioada 25 – 27 septembrie.

Vor participa peste 350 de participanti, oficiali din guvernele Romaniei si ale tarilor din regiune, oameni de afaceri din industriile conexe, specialisti in medicina, farmacisti, directori de spitale si clinici private, finantatori, asiguratori, reprezentanti ai asociatiilor profesionale. In cadrul conferintei vor fi abordate subiecte legate de pozitia modelului roman de administrare a sanatatii fata de politicile din tarile vecine si reglementarile Uniunii Europene, de reforma sanatatii in tarile vecine, de politicile prioritare si instrumentele de implementare, de modele care trebuie preluate si care trebuie evitate.

Printre invitati se numara Eugen Nicolaescu, Ministrul roman al Sanatatii, Zbigniew Religa, Ministrul Sanatatii din Polonia, Dorjan Marusic, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii din Slovenia, Ilona Gal, Secretar de Stat pe probleme economice in Ministerul Sanatatii din Ungaria, Birol Aydemir, Presedinte al Social Security Institution, Turcia, Milojka Novak, Co-autor al Modelului Prioritar Sloven, Jean Marie Rodrigues, Presedinte Emerit al Sistemelor Internationale de Clasificare a Pacientilor, Franta, Karl Pfeiffer, Coordonator al Programului National de Sanatate din Austria, Pascal Garel, Secretar General in Comisia Permanenta a Spitalelor, Uniunea Europeana, Louis-Jean Calloc'h, Vicepresedinte al Comitetului Permanent al Medicilor Europeni.

"Daca anul trecut a fost anul elaborarii cadrului legislativ, cand a fost adoptata legislatia cadru, anul acesta este anul investitiilor. S-au adus cei mai multi bani in sanatate, vor fi construite spitale, va fi achizionata aparatura medicala, astfel incat sa avem spitale dotate la standarde europene", a declarat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Recomandări:

X