Bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate, suplimentate

Peste 44 milioane de lei vor fi alocate din bugetul sistemului de asigurări sociale de sănătate unui număr de 217 unităţi sanitare pentru suplimentarea cheltuielilor de personal, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

 


Potrivit MS, până la sfârşitul acestei luni, bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar şi auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate, iar în cele 217 unităţi sanitare menţionate au fost preluate, în urma redistribuirii, 1.911 persoane.

Şi de la bugetul de stat vor fi alocate peste 10 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal pentru 408 persoane, medici rezidenţi, personal din dispensare TBC sau din Centrele de Primiri Urgenţe care au fost redistribuite din unităţile reprofilate.

Ministerul Sănătăţii a transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate datele finale reprezentând cheltuielile de personal determinate de preluarea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar încadrat prin redistribuire finanţate prin sistemul de asigurări de sănătate sau de la bugetul de stat, mai precizează MS. AGERPRES

Recomandări:

X