Forumul National al Asociatiilor de Pacienti – editia a doua

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România va organiza în perioada 11-13 martie 2011, la București a a doua ediție a Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți.

“Ne propunem să aducem în discuție toate temele de interes pentru asociațiile de pacienți, cum sunt drepturile pacienților sau rolul asociațiilor de pacienți, etc. Dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiție, dedicate în totalitate asociațiilor de pacienți. Forumul se va încheia în data de 13 martie – Ziua Europeană a Pacienților”, a declarat Cezar Irimia, președintele COPAC.

La forum vor participa peste 200 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară dar și reprezentanți ai unor asociații internaționale.
Printre temele abordate în cadrul Forumului se numără: Drepturile pacienților, Comunicarea medic-pacient, Rolul asociațiilor de pacienți, Accesul la tratament și investigații sociale, Medicamente inovatoare vs. medicamente generice, Protecția social a pacienților/reintegrarea socio-profesională, Surse de finanțare pentru asociațiile de pacienți, Rețele internaționale de pacienți, Relația asociațiilor de pacienți cu autoritățile/industria.
Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți va fi organizat în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.

Recomandări: