Scoala de vara – Medicina calatorului

06.05.2008

In perioada 21-27 iulie, la Constanta va avea loc Scoala de vara – medicina calatorului, o saptamana de curs dedicata educatiei medicale continue.

Programul acopera o varietate larga de teme din domeniul medicinei de calatorie, extinzand tematica abordata in anul anterior si se adreseaza studentilor, medicilor rezidenti, specialisti si primari, dar si tuturor celor interesati (biologi, chimisti, psihologi, etc).

Manifestarea este organizata de Fundatia "Centrul de Medicina Turistica Marea Neagra" si Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, cu sprijinul Universitatii "Ovidius" Constanta si a UMF "Carol Davila" Bucuresti, sub egida Societatii Romane de Boli Infectioase.

Printre temele abordate se numara Gripa umana si aviara, Boli tropicale si parazitare, Sfaturi de calatorie, Vaccinarile si calatoriile etc., Terapia intensiva in bolile infectioase, Legislatia internationala privind calatoria, Calatoria in situatii speciale (sarcina, diabet, astm, afectiuni cardiace), calatorii in zone cu temperaturi extreme. Situatii speciale in caz de calatorie (rau de inaltime, Jet Lag).

Mai multe detalii pot fi obtinute de la dr. dr. Irina Magdalena Dumitru, tel 0744.761297, E-mail: [email protected]

Recomandări:

X