Conferinţa Naţională de Analiză Aplicată a Comportamentului

 

În zilele de 28, 29, 30 martie 2014, in Bucuresti, la Universitatea Titu Maiorescu va fi organizată “Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului”, editia a III-a, eveniment centrat pe programe de diagnostic precoce, screening si programe de recuperare a copilului cu autism.

In contextul actual in care serviciile psihologice vor putea fi decontate,  conform pachetului de baza pe servicii de sanatate, iar aplicarea screening-ului de catre medicii pediatri va fi gratuita si obligatorie, Conferinta Nationala de Terapie Comportamentala Aplicata (ABA) din acest an isi propune sa discute: cadrul legal privind decontarea serviciilor de terapie prin pachetul aprobat prin OUG 2/2014,

aplicarea adecvata a screening-ului “Program National de Identificare Precoce a Tulburarii de Spectru Autist si Tulburari Asociate”, cresterea capacitatii de recuperare a copilului cu TSA prin serviciile psihologice de calitate, dezbaterea tematicilor precum importanta diagnosticului clinic / medical.

Abordarea terapeutica a copilului cu autism este una complexa, de aceea informarea continua si aprofundarea tehnicilor de recuperare specifice fiecarui tip de abilitate in parte este responsabilitatea majora a fiecarui specialist implicat in planul de interventie.

 

INVITATI

Prof. Dr. Iuliana Dobrescu este doctor în Medicină, Medic Primar Neuropsihiatrie Infantilă, Clinica de Psihiatria Copilului și Adolescentului, Sp. Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, profesor Universitar Catedra de Psihiatria Copilului și Adolescentului UMF Carol Davila, București.

Prof. Daniel David este profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Robert Schramm, MA, BCBA este lector și specialist în metode de terapie părinte – copil cu TSA, a dezvoltat o întreagă metodă pe care părinții din toată lumea o pot adopta pentru a sprijini direct și eficient terapia de recuperarea a copilului lor.

Colegiul Medicilor din Romania a acordat 16 credite pentru participare, iar Colegiul Psihologilor din Romania – 5 credite pentru participare, 12 credite prezentare lucrare.

Partenerii conferinței sunt Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania (APCCR), Asociatia Romana de Psihiatria Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate www.arpcapa.ro, Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) www.copsi.ro, Asociatia pentru Interventia Terapeutica in Autism (AITA).

Conferinta este organizata de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata www.asociatiatca.ro  si Asociatia Help Autism www.helpautism.ro  in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu, Centru de Consultanta Psihologica si Orientare in Cariera.

Detalii despre lectori, program, inscriere pot fi accesate pe www.conferinta-aba.ro

Recomandări:

X