Comunicat de presă: Nu tolerăm plățile informale în sistemul medical

Colegiul Medicilor din România (CMR) își exprimă îngrijorarea și dezaprobarea fermă față de posibile fapte penale, care fac obiectul recentelor acuzații aduse mai multor medici din Secția de Chirurgie Oncologică a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, privind presupusele acte de corupție, prin primirea de plăți informale din partea pacienților.

Această situație este profund regretabilă și contravine valorilor fundamentale ale profesiei medicale. CMR subliniază că actul medical trebuie să fie guvernat de principii etice și morale, iar integritatea și profesionalismul sunt pilonii pe care se bazează relația dintre medic și pacient. În acest context, CMR nu tolerează și nu va tolera nicio formă de corupție sau de comportament care aduce atingere demnității și prestigiului profesiei medicale.

„Suntem consternați de gravitatea acuzațiilor apărute în acest caz. Înțelegem pe deplin frustrarea și dezamăgirea pacienților și populației, în general. Este absolut necesar să ne asigurăm că astfel de situații sunt investigate în mod corect și transparent, iar cei găsiți vinovați să răspundă pentru faptele lor. Colegiul Medicilor din România susține ferm lupta împotriva acestui tip de comportament”, consideră Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Colegiul Medicilor din România are încredere că majoritatea covârșitoare a medicilor din România își desfășoară activitatea cu responsabilitate și profesionalism, iar astfel de incidente nu reprezintă imaginea de ansamblu a corpului medical din țara noastră.

The post Comunicat de presă: Nu tolerăm plățile informale în sistemul medical appeared first on Colegiul Medicilor din România.

Recomandări: